Olav – professioneel profiel

Olav Straus

Het is mijn overtuiging dat je bijzondere resultaat kunt boeken als je gericht bent op het welslagen van een ander. Daarom zet ik mijn talent en kennis in om een team of organisatie verder te brengen. Het is mijn passie om directie en management te helpen en te ondersteunen bij de realisatie van doelstellingen.
Ik ben 20 jaar werkzaam op gebied van debiteurenbeheer bij banken en incassobureaus. Hierdoor weet ik hoe je zaken regelt. Organiseren dat er gebeurt wat er moet gebeuren. Ervoor zorgen dat je zaken effectief en efficiënt doet. Op een manier die je begrijpt en die je onder controle hebt. Ik breng rust en richting en ben gedreven om resultaat neer te zetten. Op een praktische manier en met een goed ontwikkeld gevoel voor verhoudingen. Ik ben creatief en sta open voor innovatieve ideeën en oplossingen. Verwondering, wederkerigheid en vertrouwen staan voor mij daarbij centraal.
Mijn naam is Olav Straus. Mijn specialisme is risico- en debiteurenbeheer. Bij Collexys help ik klanten om met hun eigen gegevens en data de operationele inrichting en processen efficiënter en effectiever te maken. Op die manier voeg ik waarde toe aan een organisatie of team.
Je kunt hier mijn CV downloaden.

 

Richting vinden

Effectief debiteurenbeheer is erg belangrijk. Dat moet je goed regelen, anders kost het veel tijd en energie om je geld te krijgen. Eigenlijk wil je dat iedereen op tijd betaalt, voorkom je verspilling en stel je klanttevredenheid voorop. Ik help bij het richting geven aan en inrichten van je debiteurenbeheer.

Do It then Fix It

Je wilt dat je beslissingen het beste resultaat opleveren. Om redenen die je volledig begrijpt en onder controle hebt. Maar hoe zorg je daar nu voor? Het begint met een kritisch blik op bestaande werkwijzen en resultaten. Maar ook ervaringen over wat wel en wat niet werkt en wat je wilt bereiken.  Wat kan er nou precies beter, handiger, slimmer? En hoe kun je dat inrichten? Wat heb je daarvoor al in huis en wat is er nog meer voor nodig? Dit soort vragen onderzoeken en beantwoorden is mijn passie. Daarbij staan haalbaarheid en resultaat centraal.
Zo krijg je overzicht en inzicht. Zo ga je richting zien. Je ontdekt wat je kunt ontwikkelen en wat daarvan het effect is. Maar ook wat je moet doen om die verbeteringen te realiseren en hoe je dat aanpakt. Daarmee krijg je grip en kun je sturen op de beste resultaten.

 

Wat mij drijft

Verwondering

Zonder verwondering geen vragen. En daarmee ook geen onderzoek. Omdat alle kennis begint met een vraag, zijn het de vragen die bepalen wat we van de werkelijkheid zien en begrijpen. Begin dus met de goede vraag. Dat levert inzicht in wat er speelt, wat er goed gaat of waar verbetering mogelijk is. Maar dan nog blijft de verwondering. Want soms spelen er dingen die niet rationeel of analyseerbaar zijn.

Wederkerigheid

De assist is net zo belangrijk als het doelpunt. Voor mij is samenwerking een ander succesvol laten zijn, jouw succes is ons succes. Mensen die in samenwerking gericht zijn op het welslagen van anderen, boeken bijzondere resultaten.

Vertrouwen

Dit is voor mij een kracht, onzichtbaar maar werkzaam op alles. Vertrouwen gaat vooraf aan realiseren. Vertrouwen is noodzakelijk om te beginnen en ook om door te gaan. Het is als een draad in een spinnenweb; onzichtbaar en sterk maar ook kwetsbaar. En om vertrouwen te krijgen zul je het eerst moeten geven.

 

Mijn interesses

Mijn hobby’s zijn koken en lezen. Vooral geschiedenis, filosofie en literatuur. Verder speel ik dwarsfluit, ren, tennis en doe aan krachttraining. Bea’s dierenambulance kan op mij rekenen als er een dier in nood is. Samen met Rob en onze Portugese waterdoedel Blixie woon ik in Utrecht.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial